Sportclub Monster O-17 pakt oefenzege in ADO-stadion.

De meeste spelers en zeker jeugdspelers dromen ervan om ooit een keer in een stadion te mogen voetballen. De jongens van O-17 overkwamen dit 2 keer in 14 dagen tijd. Eerst was er het trainingskamp in Hellendoorn, alwaar er een oefenwedstrijd gespeeld werd in het Heracles stadion. En vrijdag 19 januari moest er aangetreden worden in het ADO stadion tegen de dames 1 van de ooievaarstad. Het was allemaal prachtig geregeld, de ouders/opa’s/oma’s konden door de hoofdingang naar binnen en gebruik maken van de skybox.

Trainer Arjan had de gehele selectie uitgenodigd om te genieten van deze bijzondere wedstrijd. De namen van de spelers werden opgenoemd door de stadionspeaker en nadat het clublied “Oh, Oh Den Haag” was afgelopen betraden de dames van Ado en de jongens van Monster het veld. Keeper Dokan met voor hem Stuart,Boy,Boris en Riley middenveld Andreas,Ahmet en Jim aanval Thijs, Guus en Hidde. Monster kwam er de eerste 30 minuten voetballend niet aan te pas, maar de verdediging stond sterk zodat er niets werd weggegeven. Tegen het eind van de eerste 45 minuten kreeg Monster een paar redelijke kansen maar de keepster was tot 2 keer toe een sta in de weg.Met 0-0 werd gerust in deze tot dan toe matte partij voetbal. De tweede helft met wissels Guus<Duko en Andreas<David was totaal anders en het was Monster dat meer energie, strijd en passie liet zien zodat telkens de bal werd verroverd. En in minuut 46 kwam na een goede aktie van Duko die de bal schuin teruglag op David en die op zijn beurt beheerst afronde en zodoende de eerste goal van de wedstrijd scoorde 0-1. De aanvallen golfden nu neer op het goal van Ado. Er werd sneller gespeeld dan voor rust en dat leverde wel 4 goede kansen op. Rody was inmiddels ook in het veld gekomen en draaide een paar keer goed open.Duko werd na een aanval met een prachtig overstapje vrij voor de doelvrouw  gezet. Hij schoot echter op de keepster en deed dat 2 minuten na zichzelf vrij gespeeld te hebben weer. De beslissende 0-2 kwam er in de 74 minuut nadat Hidde de bal na een snelle sprint feilloos voor kon  geven op Duko die deze kans niet kon missen 0-2. Met Scott voor Boris ,Twan voor Boy en Bo voor Riley werd de laatste 20 minuten proffessioneel uitgespeeld. Nadat de spelers een welverdiende douche hadden genomen kwamen zij met blije gezichten de skybox ingelopen en vertelden hun ervaringen van een wedstrijd die zij nooit meer zullen vergeten! Volgende week word er uit geoefend tegen Hellevoetsluis om 10.00.