Sportclub Monster imponeerd met uitzege.

Strak stonden de gezichten van de sc Monster spelers aan het begin van de uitwedstrijd tegen Die Haghe. De tenues van de clubs staken in het najaarszonnetje prachtig op elkaar af. De witte shirts en zwarte broeken van Die Haghe tegenover de blauw met paarse shirts en witte broeken van Monster.

De wedstrijd was begonnen en zowel Die Haghe als Monster lieten de bal het werk doen zodat de wedstrijd leuk was om naar te kijken. Keeper Dokan liet een uitstekende indruk achter en pakte een harde schuiver klemvast.Stuart pakte zijn tegenstander een paar keer fair maar hard aan en liet blijken dat er met de sc Monsterverdediging niet te spotten valt. Een paar mooie steekballen van zowel Roy als Duko zetten Hidde 2x voor de keeper maar die kwam goed uit en verhinderde dat er gescoord werd. Roy had een mooie actie door de bal over zijn tegenstander te wippen en direkt uit te halen richting de kruising, maar de keeper pakte bekwaam.Na een steekbal op Hidde van Duko word het 0-1 en dat is zeker terecht gezien de kansenverhouding.Die Haghe heeft ook nog enkele kansen maar Boris,Guus,Stuart, Riley en Dokan waren niet van om een tegentreffer te incasseren.Thijs schiet via een 1 tweetje met Roy nog op de paal.Hidde heeft de allergrootste kans aan het eind van de eerste helft, maar voor een leeg doel schuift hij de bal buitenkant paal.De rust breekt aan en de vraag was vooral lukt het Monster om met de schamele voorsprong de overwinning binnen te slepen.De look a like van Virgil van Dijk, de grote sterke middenvelder van Die Haghe moet in de tweede helft steeds meer achter de vaak ongrijpbare Roy aan en doordat de hardwerkende en goed voetballende Ahmet samen met technicus Rody ook op het middenveld kort op de bal zitten is de wedstrijd in handen van sc Monster. Guus die een puike partij voetbal speelt rukt met grote indrukwekkende passen over het veld en vind Duko om te kaatsen, hij krijgt de bal goed terug en glipt langs de verdediging waarna hij het leder in de rechteronderhoek schiet. 0-2 Na deze zeer fraaie  “bevrijdende “goal  is de wedstrijd echter nog niet gespeeld. Het is een minuut later en de voor de rest goed leidende scheidsrechter Ruijl ontgaat een handsbal van de scorende Die Haghe spits. 1-2  Na deze goal word er gewisseld Andreas komt in het veld voor Rody. Na een kopbalpass van Roy scoort Hidde de 1-3 en lijkt de overwinning nabij.Jim komt dan in het veld voor Riley op linksachter en Hidde maakt aan alle illusies van Die Haghe een einde door op aangeven van Roy de 1-4 te maken. Hij maakt ook nog zijn 4e doelpunt door een verkeerde pass van de keeper af te straffen. En zo heeft Monster dus toch hun ware kwaliteit een keer laten zien door deze imponerende uitzege van 1-5 op Die Haghe. Volgende week een thuidwedstrijd tegen Honselersdijk om 12.30.