Taferelen brengen Sportclub Monster niet uit balans.

Naarmate de kampioensdruk voor een club toeneemt kunnen taferelen daar omheen een team wel eens van slag brengen.Vandaag een wedstrijd tegen VCS, en omdat een KNVB scheidsrechter om duistere reden niet aangesteld was werd de wedstrijd geleid door een clubscheidsrechter. Als dan ook nog de deur van de kleedkamer op slot valt, zodat na de warming-up de wedstrijdshirts niet aangetrokken kunnen worden ......het beloofde niet veel goeds. Na een geslaagde inbraakpoging van de klusjesman aldaar kon de strijd beginnen.

Het spel golfde op en neer. Hidde werd diep gestuurd, kwam voor de keeper maar schoot naast. Scherpte ontbrak in de beginfase en door een zwak schot van een VCS speler kwam de bal via de kluts voor de voeten van hun spits en die maakte randje buitenspel de 1-0. Sportclub Monster was direkt wakker en een paar mooie aanvallen volgden op het VCS doel. De 1-1 werd na een assist van Hidde binnengeschoten door Duko. Thijs maakte een prima aktie, maar zijn voorzet werd slecht ingeschoten. Zo waren er prima kansen, een stuk of 5 maar geen doelpunten. De rust brak aan, en de vraag was zouden Guus, Ahmet en Boris het vele loopwerk op het middenveld vol kunnen blijven houden? Als na rust de ploegen weer op het veld staan is de zon nog iets scherper gaan schijnen. Sportclub Monster lijkt de betere conditie te hebben, de ruimtes worden groter en via passes van de goed acterende achterhoede Bo,Stuart,Boy en Riley worden Hidde en Thijs veelvuldig gezocht.
Toch voordat de 1-2 valt kruipt Monster door het oog van de naald, omdat een vrijstaande VCS speler hoog over schiet. De 1-2 word gemaakt door Hidde die losgelaten door zijn direkte tegenstander het leder na een prachtige pass van Thijs tegen het net schiet.Duko maakt uit een strafschop, gegeven omdat Thijs finaal omver word gelopen, de 1-3. Daarna red de keeper van VCS zijn team een keer of 3 in een 1op1 situatie. Guus,Thijs en Duko krijgen de marge niet verder vergroot. Jim ingevallen voor de zeer hard werkende Ahmet speelt fel en grijpt een paar keer goed in. De wedstrijd word nog opgesiert door de rentree van Roy die invalt voor kilometervreter Guus. In de 79e minuut staat de verdediging van Monster op 1 lijn en een doorschietende bal vanaf het hoofd van Bo word opgepikt door een VCS speler ,die de uitgekomen Dokan voorbij gaat en de bal voorgeeft waarna de 2-3 gescoord word. Spannend werd het nog even, maar de goed leidende clubscheidsrechter blies het eindsingaal en Sportclub Monster had de taferelen overwonnen zonder kleerscheuren. A.S maandag  kan bij een overwinning uit om 19.30 tegen Die Haghe de vlag gehesen worden.