Technisch en tactisch sterker Sportclub Monster wint van Westlandia.

Na het goede trainingskamp in Spanje ging de competitie weer verder met een uitwedstrijd tegen Westlandia.Met de van een blessure herstelde Riley van Eijkelenborg in de basis, maar nog steeds zonder Roy van der Ven, startte Monster offensief. Westlandia bleef veelal op eigen helft ingezakt staan, zodat bij balverlies van Monster er gecounterd kon worden. Een prachtig schot van een Westlandia speler was keeper Dokan Berendse te machtig en de bal verdween via onderkant lat in de goal. Na deze 1-0 kwam alleen de spits nog over de middenlijn. Nu moest Monster voetballend de gaten zien te vinden in de Westlandia muur.Stuart Schouw kwam nu uit de achterste linie om een overtal te creeren op het middenveld. Een goede kans was er toen voor Thijs Looije na een goede aanval. Uit een afvallende bal schoot David Borgdorff met een schuiver snoeihard de 1-1 binnen. Andreas Harinxma, balvast en goed spelend, bereidde de 1-2 in door kappend en draaiend Ahmet Ayyildiz te voorzien van een niet te missen voorzet.Dat was net voor rust. Nadat scheidsrechter Jan Hof voor het begin van de tweede helft floot bleek dat de rollen nu waren omgedraaid en Monster de tegenstander liet voetballen. Tactisch slim , want de ruimte ontstond nu achter de verdediging van Westlandia. Duko Blans gaf een diepe bal op Hidde van der Arend. Met nog 2 teruggekomen verdedigers voor hem volgde de mooiste aktie van de wedstrijd. “Hidde koene Ridder van kasteel Polanen" deed een slepende panna door de benen van de kansloze verdediger van Westlandia, waarna bijna uitkomend  op de achterlijn een onnavolgbare aka volgde om de tweede verdediger uit te schakelen en de bal als een presenteerblaadje neerlegde voor Duko. 1-3 Technisch volmaakt. Boris van Dijk en Twan Lagrauw hadden samen met Andreas stevig het middenveld in handen, en achterin speelden Bo Olstoorn en Boy Hoevenaar een prima partij door de sterke spits uit te schakelen. Eenmaal moest Dokan zijn klasse nog etaleren met een save na een van richting veranderd schot. Duko maakte de 1-4 uit een voorzet van Guus Faber na een snelle aanval. Guus scoorde zelf de 1-5 na een lange rush vanaf de middenlijn. Een mooie overwinning. Volgende week is er een thuiswedstrijd tegen Verburch om 12.30