Sportclub Monster jo17-1 wint tumultueus duel tegen VCS.

Zaterdag 7 oktober stond de derde competitiewedstrijd op het programma en wel  tegen VCS uit Den Haag. Ahmet Ayyildiz was ziek en zodoende had Monster slechts 13 spelers.

In een miezerige regen met flink wat wind blies scheidsrechter Gerard Chiaramonte die een charmant leidsmanpakje aanhad voor het begin van de wedstrijd. Al in de eerste minuut verscheen Roy van der Ven voor de keeper van VCS, maar de kans werd jammergenoeg naast de verkeerde kant van de paal geschoten. De eerste vijftien minuten gingen gelijk op, echter Monster had de betere kansen.
Hidde van der Arend  zijn vizier stond niet op scherp en hij miste voor open goal. Zo waren er nog wel een aantal mogelijkheden. VCS dat vorige week verrassend van HBS had gewonnen kwam niet veel in scoringspositie en toch leken zij op 0-1 te komen door een kopbal van de spits.Maar door goed opletten van de grensrechter die duwen in de rug had geconstateerd bij Riley Eikelenborg werd het doelpunt ongeldig verklaard. De gemoederen bij VCS liepen na dit terechte besluit al behoorlijk op. De duels werden scherper en de strijd werd wat grimmiger. Het was de 35e minuut toen Thijs Looije door goed doorzetten met de bal aan de voet bij de keeper van de tegenpartij kwam waarna hij uit balans gebracht werd en in zijn draai  toch nog de bal bij Roy kreeg. Die maakte het karwei vakkundig af. 1-0 De scheidsrechter wees naar de middenstip en keurde het doelpunt om onbegrijpelijke redenen direct erna toch weer af. Zo bleef het tot aan het rustsignaal 0-0
Na de 15 minuten rust was het vooral Monster dat aandrong om het eerste geldige doelpunt te scoren. Na een paar geweldige aanvallen schoot Thijs die duidelijk achter zijn tegenstander vandaan kwam de bal achter de VCS doelman. Doelpunt, de heer Chiaramonte wees naar de middenstip en wuifde de opgestoken vlag van de grensrechter die omhoog was gegaan voor vermeemd buitenspel weg.Monster stond al weer op eigen helft te wachten op de aftrap toen het feest weer werd afgeblazen nadat de scheidsrechter zich toch weer had bedacht en meeging met de vlagger die verbale hulp had gekregen van heel VCS.
Kon er nog wel gescoord worden in deze tumultueuze partij voetbal? Jawel het was de 51e minuut toen Guus Faber met de rug naar de goal de bal aannam en met een vloeiende draai het leder meegaf aan Roy die slim tussen de linies was doorgelopen en met een schot in de verre hoek de 1-0 liet aantekenen. Geen vlag ,geen protesten , Chiaramonte wees naar de middenstip. Opluchting , maar 3 minuten na deze treffer ging door een scrimmage de bal via een VCS aanvaller over de Monsterse achterlijn.
Normaal gesproken is dit een doeltrap, echter werd er door de steeds warriger wordende leidsman een corner gegeven. Deze werd genomen en via het hoofd van Stuart Schouw die de bal over de achterlijn kopte volgde nog een hoekschop. De bal kwam voor en werd ingekopt door een VCS speler dus 1-1.
De rapen waren gaar, hoe zou deze wedstrijd aflopen? Inmiddels schrijven we de 58e minuut als een afvallende bal even buiten de zestien vanuit de VCS verdedediging op verwoestende wijze door Guus bijna door het net word geschoten en de 2-1 word gevierd. Na deze goal gebeurd er van alles en nog wat in het veld. Gefrustreerde VCS spelers die natrappen en slaan, en waar een coach zijn spelers in het gareel moet proberen te houden gebeurde dit niet. Chiaramonte trok 3 keer geel waar minimaal rood voor gegeven had moeten worden. Trainer Arjan Kortleven bracht Duko Blans en Boy Hoevenaar in het veld voor Rody Kruithof en Stuart. Duko ging nu in de spits spelen en Boy moest de spits met de handschoenen (15gr Celcius) bedwingen. Er was geleerd van voorgaande wedstrijden door fel te blijven spelen en zodoende kwam er nog slechts 1 afstandsschot van VCS die subliem door Niels v/d Meer werd gestopt. Aan de andere kant waren er meer wapenfeiten, zoals een schot van Roy die misschien wel achter de doellijn werd gepakt. En de bevrijdende 3-1 kwam er in de 76e minuut toen een bal uit de lucht tussen de keeper van VCS en Guus ging vallen. Beide opspringende spelers raakten het projectiel in eerste instantie niet aan, maar toen de bal vanuit het gras omhoog sprong ging deze via de heup van Guus het goal in. In de 80e minuut werd deze tumultueuze partij afgeblazen door de heer Chiaramonte. Pluspunten vandaag; 80 minuten bij de les gebleven, Jim Meijer die na zijn zware blessure een hele wedstrijd speelde, als team allemaal honderd procent geknokt en natuurlijk de 3 punten! De eerstvolgende competitiewedstrijd word gespeeld op 28 oktober tegen Hvv Hercules thuis op Polanen.