Naief sc Monster laat zich simpel opzij zetten

Zaterdag 23 september de start van de competitie voor sc Monster tegen titelkandidaat HBS. Door een kwartier te laat zijn bij de tactische bespreking moest Roy v/d Ven op de bank beginnen. Door dit voorval stond Guus Faber verrassend op het middenveld. Onder het genot van een heerlijk najaarszonnetje begon de wedstrijd met een verdedigend Monster.

Direct werd duidelijk dat het middenveld niet bij de les was en veel te veel ruimte weggaven aan hun tegenstanders. Hierdoor kwam de verdediging onder enorme druk te staan. Toch was de eerste grote kans voor Monster. Via een snel uitgevoerde counter gaf Hidde v/d Arend een crosspass op Thijs Looije die de bal wel over de keeper stifte, maar een verdediger bracht redding op de doellijn. Bij de derde hoekschop van HBS die laag werd voorgeschoten kon de linksback met zijn rechterknie simpel binnentikken. 1-0 achter
Op dat moment meer dan terrecht, omdat te veel spelers niet scherp waren. En daar begint voetbal toch echt mee.De 2-0 kwam doordat centrale verdediger Stuart Schouw een bal die naar de achterlijn hobbelde over de zijlijn te schieten of af te schermen en achter te laten lopen. De rechterspits van HBS ontfutselde de bal en kon direkt op Niels v/d Meer aflopen die te lang bleef staan en zodoende had de HBS speler de hoek voor het uitzoeken. 2-0
De 3-0 was ook al een cadeautje doordat 3 man zich te makkelijk lieten passeren zodat de tegenstander zomaar voor het goal stond. Dat er toch nog een doelpunt gescoord werd door Monster was vooral te danken aan de werklust voorin. Het was de 40e minuut toen Duko Blans een uitstekende pass over de HBS verdediging gaf en die door Hidde met een mooie lob over de uitlopende keeper werd binnengeschoten.
Conclusie na de eerste helft was vooral dat er veel agressiever gevoetbald moet worden. Zeker als je minder kwaliteit hebt kan je dat met werklust voor elkaar compenseren. Ahmet Ayyildiz die wel hard werkte kwam in de tweede helft naar de kant voor Roy. En in de 41e minuut werd het 4-1 doordat de behendige linksbuiten van HBS onze rechtsachter Boris van Dijk voorbij snelde en de bal terug kon leggen voor een niet te missen kans. Plots bleek Monster wakker geworden en werd het in de 43e minuut 4-2 door een wonderschoon afstandsschot van Rody Kruithof. Maar eigenlijk was er nooit een echte kans voor Monster om de wedstrijd te doen kantelen. Het werd pijnlijk genoeg door 3 tegendoelpunten 7-2.
Waarschijnlijk is HBS de favoriet voor de titel, maar ligt de 2e plaats open. De komende wedstrijden te beginnen volgende week zaterdag tegen Quick zullen bepalen of er geleerd is van deze wedstrijd.