Sportclub Monster maakt het niet af , en speelt met twee gezichten.

Daar waar de laatste wedstrijden tegen sterke tegenstanders het moeilijk was om de overwinning te pakken moest er vandaag aangetreden worden tegen Quick om de 3 punten te pakken. Monster speelde zonder de geblesseerde Duko Blans en zijn plaats in de spits werd ingenomen door Roy v/d Ven die zich regelmatig terug liet zakken naar het middenveld.

Er werd furieus gevoetbald in de beginfase door Monster, en daardoor ontstonden er 4 enorme kansen. Maar de afronding liet duidelijk te wensen over. Op het middenveld waren het vooral Andreas Harinxma en Ahmet Ayyildiz die zeer veel arbeid verrichten om de druk op Quick te behouden. Zodoende kon Rody Kruithof met passes strooien richting de buitenspelers Hidde v/d Arend en Thijs Looije , die vreemd genoeg van plaats hadden gewisseld en duidelijk daardoor vaak niet goed uitkwamen met hun voorzetten. Maar kans vijf in de 18e minuut werd door een prima pass van Roy op Hidde door laatstgenoemde verzilverd en de 1-0 was een feit.
Quick was eigenlijk nog niet over de middenlijn geweest maar toen dat wel gebeurde werd er gelijk gescoord. De linksbuiten kon een prachtige voorzet geven op de spits die het leder tegendraads over keeper Niels v/d Meer kopte. Centrale verdediger Boy Hoevenaar kon de bal niet meer voor de doellijn wegkrijgen en zodoende stond het 1-1. Twee minuten later kon na een voorzet van Hidde Thijs laag en hard inschieten en was de voorsprong weer een feit. Dat gebeurde in de 22e minuut. Monster dicteerde de wedstrijd maar in plaats van een dikke voorsprong te nemen van 4 a 5-1 blies scheidsrechter Barendse voor de rust bij de stand 2-1. Met Guus Faber op de rechtsachterpositie voor Boris van Dijk die een hele goede tegenstander had begon de tweede helft het tegenovergestelde van de eerste. Quick had de "6" ingewisseld voor de "10" en speelde met veel druk richting het doel van Monster. Het middenveld van Monster kon dit na de uitstekende maar veel krachten kostende eerste helft niet meer belopen en Quick had zodoende een overmacht aan aanvallers die de Monster verdediging enkele keren het nakijken gaven. De 2-2 en 2-3 volgden snel en de zeker lijkende 3 punten smolten als sneeuw in de zon. Riley van Eikelenborg die in de eerste helft veelal met de bal voorruit kon lopen moest meer en meer verdedigend werk verrichten en eigenlijk kwam Monster er niet meer aan te pas. De 2-4 was een zeer mooi doelpunt van de linksbuiten die eerst voorbij Guus Faber snelde en ook Stuart Schouw passeerde waarna hij het leder in de linkerbovenhoek ramde. Trainer Arjan Kortleven zag het allemaal met een bedenkelijk gezicht gebeuren bracht Jim Meijer in voor Rody . Jim werd de spits ingestuurd en zodoende kon Roy terugzakken naar het middenveld. Thijs en Hidde werden weer teruggewisseld van kant en het was in de 68e minuut toen Jim de bal op het goal schoot van Quick maar de bal verranderde van richting en ging voor de keeper onhoudbaar in de hoek van het doel. 3-4 . De spelers streden nog tot het uiterste echter de krachten ontbraken om er nog een punt uit te slepen. Op tacktisch gebied werd Monster in die tweede helft veslagen. Toch kunnen onze jongens deze nederlaag weer snel van zich afspelen. Maandagavond een oefenwedstrijd thuis tegen het Vlaardingse Victoria en zaterdag 7 okt de derde competitiewedstrijd tegen VSC.