Sportclub Monster knokt zich naar overwinning.

Na de laatste wedstrijd van vorige week tegen BMT bleek duidelijk dat de “ wil om te winnen “ ontbrak bij enkele spelers. Trainer Arjan Kortleven had de spelers op de training erop gewezen dat er gestreden dient te worden om te winnen.

Het was duidelijk te zien in de beginfase van de thuiswedstrijd tegen Graaf Willem dat de spelers hard werkten om de tegenstander onder druk te houden. Dit leverde dan ook een aantal kansen op. Met kunst en vliegwerk wist de keeper van Graaf Willem met steun van zijn verdediging de bal uit het doel te houden. Er werd geschoten,gekopt een volley een omhaal echter geen enkele poging ging over de doellijn. Het middenveld bestaande uit Andreas,Ahmet en David werkte hard om de aanval te steunen in het veroveren van de bal. Heel soms kwam Graaf Willem er snel en gevaarlijk uit, vooral de linksbuiten liep een paar keer richting de achterlijn om voor te zetten. Eenmaal gebeurde dat zo goed dat de bal langs de verdediging van Monster op de rand van de zestien ingeschoten kon worden. De poging kwam op keeper Dokan zijn grote teen en verdween net over de lat. Dat was even schrikken. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Monster eindelijk hun verdiende beloning. Scheidsrechter Postma gaf een hoekschop cadeau en het was Thijs die de bal richting tweede paal voorgaf. Hidde probeerde in te koppen, maar de bal smoorde tegen een verdediger. Duko dacht het vrijgekomen projectiel in te schieten echter de keeper redde. De rebound stiftte Duko in het dak van de goal. Na deze 1-0 was het rust. Na rust begon Monster weer met druk zetten en kreeg een paar goede mogelijkheden. De onzekerheid door het uitblijven van het tweede doelpunt werd groter, en het was vooral in die fase dat Stuart en Guus goed rugdekking gaven aan de backs Boris en Riley. Trainer Arjan bracht Jim in voor de leeggestreden Ahmet en ging 5-3-2 spelen door Thijs naar de kant te halen voor de herstelde Boy. Het blok wat nu achterin stond kon zodoende de opkomende middenvelders en laatste man van Graaf Willem opvangen. Dit lukte uitstekend op 1 moment na. De snelle rechtsbuiten was Riley ontglipt en ging richting de goal van Dokan.Hij schoot en de bal ging gelukkig voor de paal langs over de achterlijn. Het laatste fluitsingaal had geklonken en een welverdiende ovewinning werd gevierd waarvoor sc Monster keihard had geknokt! De laatste competitiedag volgende week kan er van alles gebeuren. Verburch is de opponent, terwijl de concurrenten ook moeilijke wedstrijden spelen.