Zevenklapper met franje

Met in de dug-out de spelers met blessures Roy van der Ven, Boris van Dijk en Dokan Berendse alsmede de wissels Thijs Looije en David Borgdorff startte sc Monster de laatste competitiewedstrijd voordat naar Spanje word afgereisd waar deelgenomen word aan het internationale toernooi Copa de Jordi in Blanes.
Tegenstander Den Hoorn beet in de beginfase fel van zich af en Monster kon weinig grip op het spel krijgen. Vaak veel balverlies door slordige passes of hoge ballen die preciezie misten. Keeper Niels v/d Meer moest dan ook regelmatig afgeslagen ballen naar voren jagen, omdat Den Hoorn druk zette met de spitsen. Monster was inmiddels wel op voorsprong gekomen door een eigen doelpunt van Den Hoorn, echter de 1-1 in de 13e minuut kwam er doordat Niels de bal tegen het hoofd van de spits aanschoot en de bal daardoor in het goal van Monster verdween. Het onrustige spel verdween pas nadat Duko Blans uit een hoekschop de bal met het hoofd de stand op 2-1 zette.Guus Faber bracht net voor rust met een enorme pegel in de kruising de 3-1 aan. Na rust een aandringend Den Hoorn en met een bal op de lat en een redding van Niels kwam Monster goed weg. De ruimtes op het veld werden hierdoor wel groter en daar wisten de mannen van Monster wel raad mee. David die de plaats op het middenveld had overgenomen van Twan Lagrauw die naar achteren verhuisde op de plaats van Boy Hoevenaar, bracht meer elan op in het spelletje waardoor de vaak ongrijpbare Hidde v/d Arend beter aangespeeld kon worden in de diepte.Achterin acteerden Stuart Schouw, Bo Olstoorn en Riley Eijkelenborg zeer taak bewust. Duko scoorde de 4-1 na een teruggekomen bal die Hidde op de paal had geschoten. Andreas Harinxma en Ahmet Ayyildiz kregen steeds meer vrijheid en in die periode werden nog 3 doelpunten gescoord.Hidde met een kopbal 5-1, David met een prima schot de 6-1 en de 7-1 kwam van Thijs die ingevallen voor Hidde de bal snoeihard raak schoot. Een prachtig doelpunt met franje besloot dit doelpuntenfestijn niet, want Den Hoorn maakte nog de eindstand op 7-2.