Spektakelstuk eindigd onbeslist.

De derde competitiewedstrijd stond vandaag op het programma. Een thuiswedstrijd tegen Velo en doordat Rody Kruithof is doorgeschoven naar de JO19 en Boris van Dijk een “kleine” operatie had ondergaan terwijl Guus Faber ziek was had trainer Arjan te maken met een ingekrompen selectie. Maar het goede nieuws was er voor Roy v/d Ven die na een operatie aan de knie op 18 januari jl na 8 weken herstel zijn comeback ging maken.

De wedstrijd was begonnen en het was Velo dat met het 4-4-2 systeem razendsnel omschakelde na balverlies van Monster. Telkens weer stonden de middenvelders David Borgdorff,Ahmet Ayyildiz en Andreas Harinxma positioneel verkeerd opgesteld bij balbezit alsook zonder bal teveel naar voren waardoor bij balverlies de Velo spelers alle ruimte kregen voor het scheppen van kansen. De eerste minuut ontsnapte Monster nog maar in minuut 12 en 19 scoorde Velo 2 maal en dat was een logisch gevolg van het slechte positiespel van Monster. Meer coaching van achteruit is dan nodig om spelers op  hun positie te wijzen. Dat Hidde v/d Arend  in minuut 20 de aansluitingstreffer maakte en bijna ook de 2-2 op de schoen had(de keeper verkeek zich niet op zijn stiftje) was boeiend voor het schouwspel. De supporters zaten op het puntje van de stoel en het Velo publiek juichte bij de 1-3, Boy Hoevenaar speelde Duko Blans in die de bal niet onder controle kreeg en heel Monster stond toe te kijken hoe Velo de vrijgekomen bal razendsnel naar de spits kon spelen die simpel kon binnentikken.Bo Olstoorn spelend als linksachter moest veel ingrijpen bij dreigende situaties en Riley Eijkelenborg de rechtsachter bikkelde voortdurend om zijn ploeg te laten zien wat nodig was om Velo partij te geven. Uit een laag gegeven hoekschop van Thijs Looije kon Boy de bal van een meter of 9 in de rechterhoek schieten zodat de spanning net voor rust weer opliep 2-3. Scheidsrechter Thijs Hoekveen blies voor het begin van de tweede helft en op het middenveld van Monster waren 2 wissels gebracht. David maakte plaats voor Roy en Twan Lagrauw nam de plaats in van Andreas die niet helemaal fit was. Roy kreeg direkt een trap op de enkel , maar ging door en met mooie voetbalacties werd Velo naar achteren gedrongen. Uit een corner kopte Roy via het lichaam van een verdediger de 3-3 binnen. Dit doelpunt en de hoop dat het nu wel goed zou komen werd in 2 minuten de grond ingeboord. Eerst was het Dokan Berendse die een ongelukkige wedstrijd keepte en te weinig tijd voor zijn intrap nam en de bal pardoes voor een middenvelder van Velo trapte. Die bediende de spits en met een lob maakte hij de 3-4. Een minuut later word de in buitenspelstaande linksbuiten aangespeeld, hij neemt de bal echter niet aan en de overnemende linkermiddenvelder krult het leder om Dokan heen in de verre hoek 3-5. Na deze slappe momenten staat Monster op en probeert via alles of niets nog een punt te slepen uit deze wedstrijd. Stuart Schouw blijft alleen achter als laatste man en met de doorgeschoven Boy word meer grip op het middenveld verkregen. Kans op kans volgt waarbij vooral opvalt hoe het team werkt als een eenheid en je kan je afvragen waarom nu pas. De 4-5 word binnengeschoven door Hidde die pijlsnel achter de verdediging was doorgelopen. En werkelijk in de 80e minuut komt de bal voor en is het Duko die het ronde projectiel met een slimme hakbal vanaf bijna de achterlijn tegen de keeper aanschiet en de bal tergend langzaam over de doellijn loopt 5-5!!Wat een spektakel en ook een vreugde. Een meeslepend duel,slecht gespeeld toch nog een punt. Volgende week uit bij Die Haghe en dat het beter moet zal trainer Arjan in de trainingen van komende week wel overbrengen.