Fc s-Gravenzande JO17-1 40 minuten te sterk voor SC Monster JO17-1

De tweede bekerwedstrijd werd gespeeld tegen het 3 klassen hoger spelend 's-Gravenzande.Op de fiets werd er naar het Juliana sportpark gereden om op kunstgras de tegenstander te bestrijden. Trainer Arjan Kortleven moest noodgedwongen het team op vele plaatsen wijzigen doordat een aantal spelers nog te vermoeid waren van een schoolkamp hoog in de bergen van Oostenrijk.En dat de snelheid van het voetbal in de derde divisie hoger ligt als in een eerste klasse werd wel snel duidelijk.

De spelers van 's-Gravenzande hadden na hun 6-0 nederlaag bij GDA vorige week flinke straftraining gehad en bewogen nu als hyenas op het veld om eerherstel te halen.De ene aanval na de andere golfde op het goal van Niels van der Meer neer. De bal kon de eerste helft niet worden veroverd en ook de inspeelpassen werden te veel onderschept. Kortom het enige wapenfeit was een volley van David Borgdorff in de 38e minuut, maar toen stond er al 5-0 op het scorebord. Na een donderpreek van de trainer werd er in de tweede helft keihard gewerkt om de schade zo klein mogelijk te houden. Riley van Eijkelenborg verving de geblesserd aan de wedstrijd begonnen Guus Faber, en Andreas Harinxma kwam in het veld voor Roy van de Ven die na een sliding een bebloede knie had. Scott de Jong en Bo Olstoorn hadden meer controle over de buitenspelers. Ahmet  Ayylidiz werkte keihard om de ballen op het middenveld te veroveren en als dat lukte direkt naar de voorhoede gespeeld. De wedstrijd was nu in evenwicht en na een duw in de rug van Duko Blans werd de bal terecht op de stip gelegd. Duko schoot beheerst in de hoek en de zo stond het 5-1. Thijs Looije sleurde,rende,sprong,draaide als linksbuiten. Hidde van der Arend laat nu aan de rechterkant zijn tegenstander dikwijls zijn hielen zien. Dat er door zoveel werklust ook 2 tegendoelpunten komen is niet erg. Door een swalbe van de spits van 's-Gravenzande gaat de bal ook voor hun op de stip. 6-1 Dan via een vloeiende aanval schiet Hidde de bal in de verre hoek en is het 6-2. Bij een scrimage in het doelgebied schiet Boy Hoevenaar, die in de 2e helft zijn tegenstander goed in bedwang had, de bal hard weg. En via de kluts komt het projectiel bij een tegenstander in de voeten die de bal in de rechterbovenhoek schiet, 7-2 eindstand. Rowdy Kruithof en Jim Meijer maken ook nog hun minuten. Met nog 1 bekerwedstrijd te gaan kunnen jullie de geleerde momenten straks uitvoeren in de eerste klasse. Thijs had nog iets bedacht dat hij niet terug hoefde te fietsen en deed zijn jasje met telefoon en sleutels in de tas van Riley. De rest fietste rustig weer huiswaarts.