Veertig minuten wervelend Sportclub Monster ruikt titel.

Soms zijn er wel eens wedstrijden of momenten waarin bijna alles lukt. Dat elke samenwerking,aktie,pass en alles wat met voetbal te maken heeft “eruit komt”, vandaag was zo'n wedstrijd.

Tegenstander Honselersdijk begreep al vrij snel dat er niets te halen viel op Sportpark Polanen.Linker en rechterverdediger Riley van Eijkelenborg en Bo Olstoorn hadden hun zaakjes op orde, en ook het centum met Stuart Schouw en Boy Hoevenaar stond als een huis. Keeper Dokan straalde rust uit. Middenvelder Andreas Harinxma werd telkens van achteruit goed ingespeeld en met Boris van Dijk en Ahmet Ayyildiz als sterke controleurs, was de omschakeling razendsnel. Dat was,met de beweegelijke Thijs Looije en Hidde van der Arend als buitenspelers en de sterke spits Duko Blans ,voor Honselersdijk niet te belopen. Acht goede kansen leverde dit op, waaruit drie keer gescoord werd.1-0 Hidde 2-0 Duko en 3-0 Hidde. Tijdens de rust was het Roy van der Ven die de waterflessen voor zijn ploeggenoten vulde. Zo is de langdurig geblesseerde technicus ook waardevol voor het team, ook met de coaching is hij met goede adviezen nadrukkelijk aanwezig.

Na rust probeerde Honselersdijk de schade nog te herstellen door met pressie en lange ballen van achteruit Sportclub Monster onder druk te zetten. Guus Faber was inmiddels in het veld gekomen voor Riley. Fouten werden er echter niet gemaakt, een vrije trap spatte nog op de lat en Dokan greep nog een keer goed in. Sportclub Monster had zelfs nog de beste kansen in die tweede helft echter 3-0 was de eindstand. Dankzij de wervelende eerste helft meer dan terecht en door dit resultaat weer een stap richting de titel. De komende weken is er geen competitie, op 12 mei wacht VCS met een uitwedstrijd om 14.30 uur