Sportclub Monster speelt nuttige oefenwedstrijd tegen Concordia.

Doordat er door de najaarsvakantie geen competitie werd gespeeld oefende Monster tegen Concordia op een winderig Polanen.
Na zo’n 12 minuten gelijkwaardig voetbal waarin Monster tegen de sterke wind inspeelde kreeg Rody Kruithof de eerste kans, hij kopte de opspringende bal over de Concordia keeper heen echter op de doelijn werd het leder weggeschoten door een alerte verdediger.

Monster werd dreigender en nadat Boy Hoevenaar van achteruit een bal het strafschopgebied inschoot was Hidde v/d Arend er als de kippen bij om de 1-0 binnen te schieten. Diezelfde Hidde gleed 2 minuten later door de verdediging van Concordia heen en gaf een prima pass op Ahmet Ayyildiz die direkt voor de keeper verscheen en de hoek voor het uitzoeken had en simpel de 2-0 binnenschoot. Trainer Arjan wisselde na elke twintig minuten door. Na de eerste goede 20 minuten kreeg Concordia meer grip op de wedstrijd en door de flinke meewind werden er in die periode een stuk of 8 afstandsschoten afgevuurd op het goal van Dokan Jeekel. Monster zat niet meer kort op de bal zodat Dokan Jeekel via enkele fraaie duiken een tegendoelpunt moest voorkomen.
Op de geplaatste bal van de uitblinkende Concordia middenvelder had hij echter geen antwoord en de 2-1 was op dat moment terecht.
Dat de 2-2 voor rust ook nog viel had Monster aan zichzelf te danken, veel te veel werd er balverlies geleden en zodoende kon een Concordia aanvaller met een ziedend schot in de blessuretijd de 2-2 aantekenen. Na rust speelde Monster met de wind in de rug en Concordia kwam eigenlijk niet meer over de middenlijn. Het was afwachten wanneer de doelpunten van Monster zouden vallen. Een tegenvaller in die periode was dat Guus Faber geel pakte en 10 minuten naar de kant moest. Jammer van de scheidsrechter want in de A-categorie is dit niet aan de orde. Met 10 tegen 11 was Monster toch nog beter en de 3-2 werd binnengeschoten door de goed spelende Hidde. De 4-2 werd prachtig van afstand in de kruising geschoten door Rody Kruithof. Nadat Guus het veld weer in was gekomen en Monster weer 11 spelers had kreeg Concordia na een opstapeling van fouten een strafschop en de 4-3 leek vanaf 11 meter in de maak. Dokan stopte deze door een atletische duik waar de Concardia spits de bal toch echt zuiver en hard in de rechterhoek plaatste.Deze strafschop werd de enige kans in de 2e helft voor de spelers uit Delft. De moeder van Guus vroeg zich af of het toch allemaal waar is geweest die doelpunten van Guus terwijl zij op vakantie naar Bali was. En op dat moment sprong Guus hoog op om een corner van Ahmet in het net te koppen! 5-2 en na nog enkele kansen was het stylist Roy v/d Ven die vanaf zo’n 30 meter van de goal de bal met wind mee knetterhard op de lat schoot. Het projectiel stuiterde waarschijnlijk achter de lijn het veld in waar Guus alert was en de bal voor de zekerheid nog binnenkopte. 6-2 werd ook de eindstand en Sportclub Monster, waarin Thijs Looije,Duko Blans,Andreas Harinxma, Boris van Dijk, Riley Eikelenborg en Jim Meijer ook een gedegen partij voetbal speelden had deze zaterdag een nuttige oefenwedstrijd gespeeld.
Met veel vertrouwen word er volgende week 28 oktober afgetrapt tegen HVV Hercules voor het vervolg van de competitie.