IJzersterk Monster walst over Lyra

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de overleden Amanda Persoon (dochter van onze shirtsponsor), waarbij duidelijk was te zien dat we allemaal onze gevoelens door de hoofden lieten gaan, werd de wedstrijd tegen Lyra gestart.

Vanaf de eerste seconde dat de bal rolde was het Monster dat met scherpte van elke speler de duels beheerste. De rechtsbuitenplaats werd verrassend ingenomen door Guus Faber, zodat Hidde van der Arend in de spits begon. Een goede zet van trainer Arjan Kortleven, omdat het Guus was die op sterke wijze de 0-1 maakte. Nadat Hidde zijn vizier bij drie goede kansen niet op scherp stond en Thijs Looije over het hoofd werd gezien was het Guus die van achteruit aangespeeld werd door Stuart Schouw. Twee verdedigers konden Guus niet stoppen en eenmaal voor de keeper tikte hij de bal binnen 0-1.Keeper Dokan Berendse heerste in zijn doelgebied bij hoge ballen en stond ook vaak voor zijn strafschopgebied om mee te voetballen.De achterhoede speelde zeer geconcentreerd en waren veelal de baas over de Lyra aanvallers.Boris van Dijk, Boy Hoevenaar,Riley Eijkelenborg en Stuart bouwden ook nog eens goed op en omdat het “druk zetten” van Andreas Harinxma,Ahmet Ayyidiz en David Borgdorff op het middenveld goed verzorgd was mocht Lyra blij zijn met een minimale achterstand.
Met Duko Blans op de plaats van Thijs begon Monster wederom sterk aan de 2e 40 minuten. Met steeds meer zelfvertrouwen werd er vooruit gevoetbald en uit een steekbal van David op Guus die daarbij direkt voor de keeper stond en de 0-2 liet aan tekenen. De 0-3 kwam van David zelf waarbij hij de bal in de benedenhoek plaatste. Twan Lagrauw verving Andreas en met nog 25 minuten op de klok was Lyra helemaal leeggespeeld. Guus werd nog maar eens aangespeeld, hij liep met de bal aan de voet richting de Lyra verdedigers die elkaar aankeken en niet meer wisten wat te doen. Guus passeerde er twee alsof ze er niet stonden. De derde dacht hem te tackelen, maar Guus liep gewoon door en schoof de bal langs de kansloze keeper. Heel sterk net als zijn ploeggenoten die het feestje gezamenlijk vierden. Het Guusje,Guusje werd gescandeerd vanaf de tribune. Duko die eerder een kans had gemist terwijl hij al op de doellijn stond, maakte dat goed door na een voorzet van Guus de 0-5 te maken. Als collectief speelde Monster een ijzersterke wedstrijd. Woensdag volgt een oefenwestrijd uit tegen ‘s-Gravenzande, de competitie word hervat op 10 maart met een thuiswedstrijd tegen Velo.